Erik Negerman wint 8 van Langezwaag met parcoursrecord

Ondanks de slechte weersvoorspelling verschenen er toch 407 deelnemers aan de start bij de Acht van Langezwaag. Het waren ideale omstandigheden voor een snelle tijd. Erik Negerman wint de 21,1 km in een recordtijd van 1.11.53. Dit is de snelste tijd, die ooit gelopen is in Langezwaag.

Jan Albert Veenema uit Sneek werd tweede in 1.17.39. Na enkele jaren van afwezigheid was Saher Yousef ook weer van de partij en hij werd derde in 1.19.16.

Bij de dames kwam Tessa Boot als eerste over de finish in 1.37.09 en tweede werd Marjan de Ruiter uit Sneek in 1.38.09 en derde werd Lenneke Menger uit Oldeberkoop in 1.43.50.

Het parcours is uitgezet met bordjes, die Krekt en Dijksma hebben gemaakt. De organisatie is hier blij mee, want er hoeft niet meer op de weg worden gekalkt. De 10 km is een ronde over de Hegedyk naar Jonkerslan en terug naar het MFC in Langezwaag. De 16 en 21 km gaan door de Bontebok, Katlijk, Oranjewoud, De Knipe en terug naar Langezwaag. De route van 5 km is een ronde door Langezwaag. Speciaal voor de jeugd is er ook een parcours van 2 km.  Door de krokusvakantie waren er veel minder deelnemers bij de jeugd. Onderweg waren er diverse verzorgingspunten en bij de gevaarlijke kruisingen stonden verkeersregelaars.

Dit jaar deden er 40 deelnemers mee uit Langezwaag, dus 10% van het deelnameveld was afkomstig uit ons eigen dorp! Op iedere afstand was een Langsweagster vertegenwoordiger, hier per afstand de snelste Langsweagster: 21,1 km: Johan de Boer, 16 km: Eddie van der Tuin, 10 km: Richard van Veenendaal, 5 km: Ryan Talman, 2 km: Hylke Dijksma. De overige uitslagen en foto’s staan op www.8vanlangezwaag.nl  en www.svfriesland.nl. De organisatie Acht van Langezwaag is niet verantwoordelijk voor de uitslagen.

De organisatie Acht van Langezwaag bedankt  Krekt en Dijksma voor het maken van de spandoeken, Robert Bervoets voor het maken van de affiches, Bouwbedrijf H. de Jong voor het gebruik van de bouwhekken, Lammert Postma voor het gebruik van de verkeersborden en alle vrijwilligers, die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt